Σάκης Πατίκκης-Στον Εθνικό Λατσιών Futsal γίνεται σωστή, προσεγμένη και ώριμη δουλειά!

14700745_687897684720820_1787975004375580237_o

Καλεσμένος της στήλης η οποία επανέρχεται είναι Σάκης Πατίκκης. Ο Σάκης βρίσκεται στον Εθνικό Λατσιών από το καλοκαίρι ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνει η ομάδα με την ποιότητά του και την εμπειρία του για επίτευξη των στόχων της.

1) Σάκη, είσαι λίγους μήνες στον Εθνικό Λατσιών. Πώς βλέπεις την ομάδα μας μέχρι τώρα;

Πιστεύω πως, βάσει των δεδομένων, γίνεται μέχρι τώρα πολύ καλή χρονιά. Η ομάδα είναι εντελώς καινούργια και με μέσο όρο ηλικίας τα 23-24. Η χημεία δούλεψε από την αρχή και δυναμώνει γι’αυτό είμαι σίγουρος ότι όσο περνά ο καιρός θα συνεχίσουμε να κάνουμε νίκες, να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε το σεβασμό όλων.

2) Πως πήρες την απόφαση το καλοκαίρι να έρθεις στην ομάδα μας;

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόμουν σε ομάδες εκτός Λευκωσίας, ΑΕΤΟ Γαλάτας και ΑΕΛ. Αυτό με κούρασε γιατί “έκλεβε” από το χρόνο που θα είχα για μένα και τα άτομα που αγαπώ, ως αποτέλεσμα τα Σαββατοκύριακα να μην προλαβαίνω να κάνω αυτά που ήθελα να κάνω. Έτσι, σε συνδυασμό με τις αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αποφάσισα να ψάξω μία ομάδα που εδρεύει στη Λευκωσία. Όταν το έμαθε αυτό ο Πάρης Δάγγας, ο αρχηγός της ομάδας, που παρεμπιπτόντως είναι από τους πρώτους φίλους που έκανα στο κύκλο του futsal, με έφερε σε επικοινωνία με το Φρίξο (προπονητή) για να ενταχθώ στον Εθνικό Λατσιών.

3) Είσαι ευχαριστημένος από την κατάσταση που βρήκες στην ομάδα;

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Η κατάσταση στα αποδυτήρια είναι υγιέστατη και το γεγονός ότι όλοι γνωριζόμασταν από πριν ακύρωσε την περίοδο προσαρμογής στην αρχή του πρωταθλήματος. Θεωρώ πολύ σημαντικά δύο πράγματα στις ομάδες. Το πρώτο είναι τα άτομα που ασχολούνται με την κάθε ομάδα είναι να είναι καλοί χαρακτήρες και το δεύτερο να είναι παιδιά διψασμένα να νικούν και να βελτιώνονται ατομικά. Αυτούς θεωρώ πρωταθλητές! Στον Εθνικό έχουμε και τα δύο. Το ίδιο και ο προπονητής μας, ο Φρίξος.

4) Πώς βλέπεις το μέλλον του Εθνικού Λατσιών;

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί στο Κυπριακό futsal όλα είναι πολύ ρευστά. Στην ομάδα υπάρχουν κάποιοι νεαροί, που φαίνεται ότι σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνουν στόχος των «μεγάλων». Θεωρώ σημαντικό να μην αλλάξουμε πολύ και η ομάδα να κάνει αυτό που πρέπει για να τους κρατήσει – αν θέλει να πάει για μεγαλύτερα πράγματα. Συνοπτικά, αν δεν υπάρξουν πάνω από τρεις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με την εμπειρία που θα πάρουμε όλοι φέτος πιστεύω ότι στο μέλλον ο Εθνικός Λατσιών θα πάει για πιο μεγάλα πράγματα. Το υλικό υπάρχει καθώς υπάρχουν άνθρωποι έξυπνοι και ικανοί που δουλεύουν στο πρότζεκτ με ζήλο και αφοσίωση. Λίγο-πολύ, μου θυμίζει την ΑΕΛ όπως ήταν πριν 2-3 χρόνια. Παρόλα αυτά, ας μην προτρέχουμε αλλά να συγκεντρωθούμε στο πως να κερδίζουμε το κάθε επόμενο παιχνίδι.

5Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο της ομάδας;

Το μήνυμα που θέλω να δώσω στο κόσμο είναι ότι στον Εθνικό Λατσιών γίνεται μια σωστή, προσεγμένη και ώριμη δουλειά. Θέλω να τους καλέσω να στηρίξουν την ομάδα και να χειροκροτήσουν την όμορφη προσπάθεια που καταβάλλεται, γιατί πραγματικά δίνουμε το 100% μας. Το futsal είναι ένα πολύ συναρπαστικό άθλημα και αξίζει περισσότερης σημασίας, προβολής και στήριξης.

6Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ως φουτσαλιστή;

Σαν χαρακτήρας ότι κάνω – το κάνω με τη καρδιά μου! Δεν μου αρέσουν οι μισές δουλειές, γι’ αυτό θέλω συνέχεια να βελτιώνομαι. Οι προσωπικοί μου στόχοι ως φουτσαλιστής, δεν το κρύβω, είναι μια μέρα να κατακτήσω πρωτάθλημα με την ομάδα μου…

7Πως βλέπεις το επίπεδο του κυπριακού φούτσαλ; Ποιες ομάδες σου άρεσαν μέχρι τώρα και ποιες θεωρείς ότι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα;

Το επίπεδο ανεβαίνει, κύριος λόγω της παρουσίας ξένων φουτσαλιστών που με τη ποιότητα τους βοηθούν και τους Κύπριους. Αυτό όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί επένδυση για το μέλλον, αλλά κάτι που φέρνει προσωρινά αποτελέσματα και τίτλους στους εύρωστους οικονομικά σήμερα. Αν θέλουμε να ελπίζουμε για το μέλλον, άποψή μου είναι ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ακαδημίες. Επίσης, εννοείται πως οι ομάδες χρειάζονται την στήριξη της ομοσπονδίας και του κόσμου.

Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, πιστεύω είναι πολύ γρήγορα να μιλούμε για φαβορί. Η ΑΕΛ επένδυσε πολλά χρήματα σε ξένους πρωτοκλασάτους παίχτες και σίγουρα θα πρέπει να αποσβέσει την επένδυσή της με ένα τίτλο. Στην Ανόρθωση, που είναι διψασμένη για ένα τίτλο, μου αρέσει πολύ η ωριμότητα και η σταθερότητα που έχει στο παιχνίδι της και ίσως φέτος να είναι η χρονιά της. Το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια είναι επίσης εκεί όμως, όπως προανάφερα, είναι πολύ γρήγορα για να κρίνουμε γιατί πάντα υπάρχουν και τα απρόοπτα. Εν συντομία, φέτος θα δούμε ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

This entry was posted in Συνεντεύξεις, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s