Δουλεύουμε πολύ σκληρά για εκπλήρωση των στόχων μας!

IMG_2424

Καλεσμένος της στήλης αυτή τη φορά είναι ο Josef Μαυρόχαννα. Ο Josef είναι στην ομάδα από την περασμένη σεζόν και η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης και στην άνοδο της ομάδας στη Β΄ κατηγορία. Φέτος συνεχίζει στην ομάδα μας προσπαθώντας να την ενισχύει με την ποιότητά του και την εμπειρία του στην επίτευξη των στόχων της.

1) Josef, οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες μέχρι τώρα για την ομάδα μας. Πώς βλέπεις την ομάδα μέχρι τώρα;

Κατ’ αρχάς, να σας ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρόσκληση καθώς, επίσης, και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την ομάδα μας. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής ο απολογισμός για την ομάδα μας δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Βρισκόμαστε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 12 βαθμούς πίσω από τον τρίτο ΑΕΤΟ Σολέας και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά αυτή είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί, όμως δεν είναι αδύνατον. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται σοβαρότητα από μέρους μας και τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους. Ήδη δουλεύουμε όλοι πολύ σκληρά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Κατά την άποψη μου, η ομάδα βρίσκεται πλέον σε πολύ καλό δρόμο και είναι ζήτημα χρόνου να πάρει αυτό που της αξίζει.

2) Ένας βασικός λόγος για το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση είναι αυτό της αστάθειας στην απόδοση της ομάδας. Που πιστεύεις ότι οφείλεται η αστάθεια στην απόδοση της ομάδας μας;

Προσωπικά, πιστεύω ότι η αστάθεια στην απόδοση της ομάδας μας οφείλεται στην έλλειψη σοβαρότητας από μέρους των φουτσαλιστών μας μέσα στο γήπεδο. Διαθέτουμε πάρα πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες – ίσως τους καλύτερους της κατηγορίας – όμως το μόνο που δείχνουν τα αποτελέσματα είναι το γεγονός ότι μέσα στο γήπεδο δεν δείχναμε σοβαροί. Συγκεκριμένα, οφείλω να αναφέρω τα παιχνίδια με Σταυραετό Αγλαντζιάς, ΑΜΕΚ Καψάλου, Απελευθέρωση, ΑΕΚ Αμμοχώστου και ΑΕΤΟ Σολέας. Στα τρία πρώτα παιχνίδια ΧΑΡΙΣΑΜΕ στους αντιπάλους μας 7 βαθμούς (δύο ισοπαλίες και μία ήττα). Μάλιστα, στα δύο από αυτά αγωνιστήκαμε εντός έδρας. Στα άλλα δύο παιχνίδια, αφήσαμε, κυριολεκτικά, και τις δύο ομάδες να παίξουν το παιχνίδι τους χωρίς καν να τους ασκήσουμε πίεση ή να δημιουργήσουμε επικίνδυνες φάσεις ώστε να μπούμε στο παιχνίδι. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε και στα δύο παιχνίδια χωρίς καν να σκοράρουμε (4-0 και στα δύο). Φαίνεται ότι υποτιμήσαμε πάρα πολύ τους αντιπάλους μας και στο τέλος αυτό μας στοίχισε πολύ ακριβά. Αντίθετα, στα παιχνίδια με ΑΕΚ Λάρνακας και Ανόρθωση Αμμοχώστου φανήκαμε αντάξιοι του επιπέδου μας και πολύ σοβαροί. Κοιτάξαμε τους πρωτοπόρους στα μάτια όμως η στρογγυλή θεά δεν ήταν με το μέρος μας. Το θετικό είναι ότι τα παιχνίδια αυτά έφεραν τους παίκτες της ομάδας πιο κοντά, δένοντάς μας με πείσμα, ώστε στο δεύτερο γύρο να δείξουμε τι αξίζουμε και να αποκομίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

3) Πρόσφατα ορίστηκες ως ένας εκ των αρχηγών της ομάδας. Αυτό σημαίνει περισσότερες ευθύνες;

Πρώτα απ’ όλα, οφείλω να ευχαριστήσω το τεχνικό team της ομάδας για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν σε εμένα και στο φίλο Λούκα, δίνοντάς μας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να συνεχίσει να επικρατεί αυτό το κλίμα πειθαρχίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκε στην ομάδα. Σίγουρα, οι ευθύνες είναι θεωρητικά περισσότερες. Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι το ίδιο με πριν, αφού θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου όπου χρειάζεται.

4) Πώς βλέπεις το μέλλον του Εθνικού Λατσιών;

Ο Εθνικός Λατσιών, αν και νεοσύστατη ομάδα, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα γήπεδα του futsal στην Β΄ και Γ΄ κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έμαθε να κερδίζει το σεβασμό των αντιπάλων του. Αυτό που κάνει την ομάδα του Εθνικού να ξεχωρίζει είναι το ήθος των φουτσαλιστών του. Ο σεβασμός που διακατέχει τους παίκτες μας μεταξύ τους αλλά και η αγάπη τους για το άθλημα και την ομάδα είναι αυτά που κρατούν ζωντανό τον Εθνικό Λατσιών. Οφείλω να συγχαρώ το τεχνικό δίδυμο για την επιλογή των παικτών, αφού αυτοί ευθύνονται για την πολύ καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα, ιδιαίτερα στις προπονήσεις. Όλοι εργάζονται πολύ σκληρά και με λίγη σοβαρότητα παραπάνω είναι πολύ πιθανόν η ομάδα του Εθνικού να αγωνιστεί στο μέλλον στα σαλόνια της Α΄κατηγορίας. Θεού θέλοντος, γιατί όχι και από του χρόνου; Επιπρόσθετα, είμαι σίγουρος ότι μέσα από τις ακαδημίες του Εθνικού θα αναδειχθούν σωστοί φουτσαλιστές.

5) Ο κόσμος του Εθνικού την περσινή περίοδο βρισκόταν στο γήπεδο και στήριζε την ομάδα. Φέτος απουσιάζει πανηγυρικά από το γήπεδο. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; Τι μήνυμα θέλεις να τους μεταφέρεις;

Πράγματι, φέτος αγωνιζόμαστε σχεδόν κάθε αγωνιστική χωρίς οπαδούς. Αυτό ίσως να οφείλεται είτε στο γεγονός ότι τα παιχνίδια διεξάγονται πολύ αργά (Παρασκευή, 9 μ.μ.) είτε στην απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας μας. Θέλω να πιστεύω ότι η απουσία τους οφείλεται στο δεύτερο. Με αυτό θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ θα εμφανίζεται πλέον σοβαρότερη με σκοπό το μέγιστο βαθμολογικό κέρδος και να τους καλέσω να μη λείπουν από το γήπεδο διότι η ομάδα μας τους χρειάζεται. Είναι υποχρέωση αλλά και στόχος μας να μην τους απογοητεύσουμε ξανά και να τους κρατήσουμε δίπλα μας.

6) Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ως φουτσαλιστή;

Μοναδικός προσωπικός μου στόχος είναι να ξεπερνάω κάθε χρονιά τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερος, για να αποδίδω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και να βοηθάω την ομάδα μου.  Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και τη συνεχή αφοσίωση στο άθλημα. Ασχολούμαι με το futsal από μικρός και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα. Δυστυχώς, οι σπουδές μου αποτελούν εμπόδιο, όμως είμαι σίγουρος ότι η αγάπη μου για το άθλημα θα βρει τον τρόπο να το ξεπεράσει. Επιπλέον, δεν έχω αγωνιστεί ακόμα σε ομάδα της Α΄κατηγορίας. Μέσα από τις συνεχείς προπονήσεις εύχομαι να γίνω καλύτερος και να μου δοθεί η ευκαιρία να ζήσω τέτοια εμπειρία διότι έχω πολλά να μάθω ακόμα.

7) Ποιες ομάδες σου άρεσαν μέχρι τώρα και ποιες θεωρείς ότι θα κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την Α΄ κατηγορία;

Μέχρι στιγμής, οι ομάδες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι η ΑΕΚ Λάρνακας και η Ανόρθωση Αμμοχώστου. Είναι ομάδες που παίζουν συγυρισμένο παιχνίδι. Έχουν τους στόχους τους και μέχρι στιγμής τους διεκδικούν. Διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες, αρκετά έμπειρους και με σοβαρότητα μέχρι το τέλος θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι αρκετό για το πολυπόθητο εισιτήριο για την Α΄κατηγορία. Κατ’ εμένα, αυτές είναι οι δύο σίγουρες ομάδες της κατηγορίας που θα αγωνίζονται του χρόνου (αν το θέλουν) στα σαλόνια της Α΄κατηγορίας. Αναφορικά με το 3ο εισιτήριο, μέχρι τώρα ανήκει στην ομάδα του ΑΕΤΟΥ Σολέας, η οποία τελευταία δείχνει να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Γενικά, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά και είναι πολύ εύκολο να κάνουν τη ζημιά ακόμα και στους πρωτοπόρους. Φαίνεται ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ ενδιαφέρων. Εύχομαι η ομάδα μας να φανεί σοβαρή και αντάξια των περιστάσεων, ώστε να αποκομίσει στο τέλος αυτό που της αξίζει.

Advertisements
This entry was posted in Συνεντεύξεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s