ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Μετά και από τη χθεσινή επίσημη επιστολή που λάβαμε από την Κυπριακή ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σχετικά με την αποχώρηση της ομάδας του Αρίων Εργατών από το πρωτάθλημα φούτσαλ της Β΄ κατηγορίας, νιώθουμε έντονα την ανάγκη να φωνάξουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα. Εμείς όπως αναφέραμε και σε παλαιότερα άρθρα μας προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε από το καλοκαίρι μέσω διαφόρων επιστολών ότι η κατάσταση είναι τραγική και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Αποστείλαμε διάφορες επιστολές στους αρμοδίους καλώντας τους να τις λάβουν σοβαρά υπόψη και να μεριμνήσουν για να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις. Τώρα δυστυχώς άρχισαν να φαίνονται αυτά που λέγαμε το καλοκαίρι. Η αποχώρηση του Αρίων και η μη κάθοδος της ομάδας της Αθηαίνου στο παιχνίδι της Παρασκευής είναι τα πρώτα συμπτώματα. Και από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχουν και άλλες ομάδες που κάνου σκέψεις να αποχωρήσουν. Και μην μας πείτε ότι ειδικά οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας πλην μίας κάνουμε περιττά έξοδα και πρέπει να τα κόψουμε για να επιβιώσουμε γιατί το μόνό που κάνουμε είναι να καλύπτουμε τα λειτουργικά μας έξοδα (διατησίες, παρατηρητές, γιατρό, εγγραφές αθλητών, δελτία υγείας, στολές αθλητών κ.α). Εάν οι αρμόδιοι νοιάζονταιγια το άθλημα ας κάνουν κάτι έστω και τώρα.  Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που στέιλαμε ως Σωματείο το φέτος το καλοκαίρι.

                                                 viewer

Πρόεδρο και Μέλη

Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου

Φιλοπάππου 95

2328

Κάτω Λακατάμια

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

 

            Μετά από έντονο προβληματισμό αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας εκφράσω τις σκέψεις μου και να σας απευθύνω δραματική έκκληση, όπως εξετάσετε το θέμα που σχετίζεται με την αμοιβή των διαιτητών-παρατηρητών στα παιχνίδια Futsal.

            Λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας πάρα πολλά Σωματεία στο χώρο του Futsal αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π και να μη δηλώσουν συμμετοχή για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να σας αναφέρω ότι από τα πρωταθλήματα Futsal όλων των κατηγοριών αποχώρησαν συνολικά οκτώ ομάδες και εγράφησαν μόνο δύο. Αποτέλεσμα αυτής της νέας τάξης πραγμάτων ήταν να διαλυθεί η Γ΄ κατηγορία και να μείνουν μόνο δύο κατηγορίες.

            Βλέποντας και από τη δική μας οικονομική κατάσταση, αλλά και συζητώντας με παράγοντες άλλων Σωματείων διαπιστώνω ότι πολλά ακόμη Σωματεία ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στο χώρο του αθλήματος, εάν δε μειωθούν τα έξοδα που υπάρχουν. Και όταν λέω έξοδα μιλώ μόνο για τα λειτουργικά έξοδα, δηλαδή διαιτησίες, παρατηρητές, ιατρούς αγώνων καθώς οι περισσότερες ομάδες δενπληρώνουν τους αθλητές τους αφού το άθλημα, ειδικά στη Β΄ κατηγορία είναι ερασιτεχνικό.

            Αναφέροντάς σας όλα αυτά θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά όπως επαναξιολογήσετε το θέμα της αμοιβής των διαιτητών στα παιχνίδια Futsal. Πιθανή μείωση της αμοιβής των διαιτητών θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στα Σωματεία μας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε και άλλα Σωματεία στο να βάλουμε λουκέτο. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι από αυτή τη κατάσταση έχουμε να χάσουμε όλοι μας, τόσο εμείς ως Σωματεία όσο και εσείς ως διαιτητές.

            Τους πιο πάνω προβληματισμούς σας τους μεταφέρω με καλή διάθεση και με την πίστη ότι θα εξετάσετε το θέμα προσεκτικά. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε εμείς ως Σωματεία από πρώτο χέρι και για αυτό το λόγο νιώθω την υποχρέωση να το μεταφέρω και σε εσάς.

            Ευελπιστώ στην κατανόησή σας έτσι ώστε να βγούμε όλοι κερδισμένοι στο τέλος.

Με εκτίμηση

Γενικός Αρχηγός Τμήματος

Λατσιά,

31 Ιουλίου 2013.

Κοινοποίησηː Επιτροπή Διαιτησίας

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s